Nelf Marine Paints in RTL7 programma Greenproject

12 oktober 2016

 

Tijdens de beurs Maritime Industry 2016 van 24 t/m 26 mei zijn er filmopnames in de stand van Nelf Marine Paints gemaakt voor het televisieprogramma Greenproject op RTL7.

 

Roel Kyvelos, presentator van het programma, heeft Paul Dokter, algemeen directeur Nelf Marine Paints, geïnterviewd in de beursstand. Tijdens dit interview werden verschillende ontwikkelingen van Nelf Marine Paints op het gebied van innovaties, duurzaamheid en energie belicht.

 

Zo produceert Nelf Marine Paints op basis van windenergie van een windmolen op eigen terrein en wordt er stroom terug geleverd aan het energienet. Op de eigen R&D afdeling wordt dagelijks gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen en worden onder meer de wet- en regelgeving vertaald naar duurzame verfproducten. Nelf Marine Paints gaat voor een langdurige en duurzame verfrelatie op alle scheepsonderdelen. In Greenproject wordt dit verder toegelicht.

 

Greenproject is het programma, waarin de kijker wordt geïnformeerd over allerlei ontwikkelingen en innovaties op het gebied van duurzaamheid, sociaal en verantwoord ondernemen.  De aflevering over Maritime Industry en Nelf Marine Paints wordt uitgezonden op zondag 30 oktober, 14:00 uur.

Nelf 100 jaar Beurs Actie

30 mei 2016

 

In verband met het 100-jarig jubileum had Nelf Marine Paints op de beurs Maritime Industry een Smart-actie ingezet als ludieke actie tool. Degene die op de beurs een order zou plaatsen van 1249 x 5L Nelfadur Lakverf 2DN, een totaal dus van 6245 liter, zou de eigenaar worden van een nieuwe Smart. De auto was ingezet om de aandacht te trekken, maar uiteindelijk is er toch een klant geweest welke de actie heeft gekocht. Rensen-Driessen Shipbuilding B.V. uit Zwijndrecht plaatste op de beurs de order en werd hiermee de eigenaar van de Smart for two, afkomstig van Stern Auto.

Bertus Sanders mede door sponsor Nelfpaints.com deelnemer in GT4 races

Bertus Sanders in actie in Camaro

27 juli 2013

 

Spa-Francorchamps - Op het uitdagende en glooiende ruim zeven km lange circuit in de Belgische Ardennen verscheen afgelopen weekend een groot startveld GT’s aan de start. Een nieuwe naam binnen het Las Moras Racing Team powered by V8 Racing is die van Bertus Sanders. Samen met Max Braams, die op basis van zijn eerdere raceresultaten aan de AM-status bleek te kunnen voldoen, bemande hij een van de Camaro’s. De al tien jaar racende Bertus Sanders uit Emmen toonde zijn capaciteiten en streed mee om de kopposities in het veld.

 

De 30-jarige coureur uit Emmen maakte verder bekend dat hij, mede door steun van zijn sponsor Nelfpaints.com, de resterende drie raceweekenden met de LMRT Camaro zal rijden. Wie daarbij zijn teamgenoot wordt, staat nog niet vast.

 

In de hoofdrace eisten Max Braams en Bertus Sanders de derde plek voor zich op. Duncan Huisman en Luc Braams vielen in die race voortijdig uit met een defect aan de stuurbekrachtiging. Luc Braams eindigde in de openingsrace als zesde en Bertus Sanders klasseerde zich in de slotrace heel sterk als vierde.

Voor een optimaal rendement moet alles in één keer goed

Paul Dokter in eigen fabriek. Nelf/ Koopmans Lakfabrieken

18 maart 2013 

 

Marrum - Tegen de verdrukking in boekt P.K. Lakfabrieken (van 1885), kortweg Koopmans Verf, prima resultaten. De Friese verffabrikant moet opboksen tegen grote jongens als Sikkens, Sigma, Histor en Flexa, maar slaagt wonderwel in dermate te groeien dat nieuwbouw niet kan uitblijven. Directeur/eigenaar Paul Dokter weet waaraan zijn onderneming het succes dankt: flexibeler en slagvaardiger dan de concurrentie, een mentaliteit van "niet lullen maar poetsen" en vooral het aanboren van nieuwe markten en het ontwikkelen van producten waarmee die markten worden bediend. 

 

Lees hier het complete artikel. (uit: Zakenspiegel editie maart/april 2013)

Verffabriek wil uitbreiden in Marrum

Nelf, Koopmans Lakfabrieken, Marrum

22 december 2012

 

MARRUM - Ondanks overcapaciteit in de markt wil P.K. Koopmans Lakfabrieken in Marrum uitbreiden. Voor verdere expansie is een nieuwe hal nodig.

 

Vooral in de zuivelsector profiteert Koopmans van een investeringsgolf. De gewenste opslaghal van 3000 à 5000 vierkante meter mag ruim €1 miljoen kosten. Grond is er al. Die werd vijftien jaar geleden gekocht toen Koopmans na 111 jaar uit Ferwert vertrok en neerstreek in het buitengebied van Marrum. Toch is het geen uitgemaakte zaak dat de nieuwbouw in Marrum komt. ,,Sinds de brand bij Chemiepack in Moerdijk ligt ons soort bedrijven onder een vergrootglas. Terwijl onze verffabriek daarmee in niets te vergelijken is'', aldus directeur Paul Dokter.

 

Klik hier voor het complete artikel. (Bron: Leeuwarder Courant)

Charisma officieel gedoopt

14 juli 2012 

 

ROTTERDAM / HAREN-EMS - Shipyard Trico heeft bouwnummer C 239 opgeleverd aan Johann en Jan Bergmann GBR. Zaterdag 14 juli is het schip in de Alte Hafen van Haren-Ems gedoopt. Aan die dag zijn twee intensieve jaren van voorbereiding voorafgegaan. Het casco is in opdracht van GEFO gebouwd in Orzova, waarna het schip in Rotterdam werd afgebouwd onder leiding van Shipyard Trico.

 

De nieuwe Charisma is het gevolg van ondernemersdrang van vader en zoon Bergmann en de steeds strengere eisen aan tankschepen. Het typische kanalenschip is met 86 meter lengte en een breedte van 9,50 meter toegesneden  voor de vaart op alle West-Duitse kanalen.

 

In Orzova heeft Nelf Marine Paints de basis gelegd aan dit schip met een goed verfsysteem o.a. Nelfapox STL Premium Coat. In Nederland is het schip vervolgens afgeschilderd met onder meer de Nelfamar Supertop Gloss en Nelfadur Topfinish Semigloss.

 

Bron: "Scheepvaartkrant", klik hier voor het uitgebreide artikel.

Sytze Huizenga adviseur Nelf Industrie in Noordoost Nederland

Sytze Huizenga

10 mei 2012

 

Sinds 1 mei is Sytze Huizenga de nieuwe commercieel technisch adviseur voor Nelf Industrie in Noordoost Nederland. Hiermee is het personeelsbestand van Nelf, Koopmans en Drenth Verven, uit Marrum opnieuw uitgebreid. De 48-jarige Groninger is al ruim 30 jaar werkzaam in de verfbranche. Ooit begonnen in de verfproductie en al gauw overgestapt naar de verkoop. Na een intensieve inwerkperiode is Sytze Huizenga gestart met zijn werkzaamheden.

Antwerpse Badboot te water

Unieke Antwerpse (zwem)badboot is in Maasbracht te water gelaten. Dit schip is voorzien van coatings van Nelf Marine Paints.

16 juni 2012

 

Onder grote belangstelling van de media en de politieke vertegenwoordigers is zaterdag 16 juni de Antwerpse Badboot op de scheepswerf in Maasbracht te water gelaten. De Badboot is één van de grootste drijvende openluchtzwembaden en zal midden augustus in het Kattendijkdok van het Antwerpse Eilandje een nieuwe attractie zijn. Nelf Marine Paints verzorgd via Navimar Terneuzen de ijzersterke coatings voor dit unieke project.

 

Bron: "Binnenvaartkrant", klik hier voor het complete artikel.

 

 

Snel zoeken:

Vind snel productinformatie, technische informatiebladen, brochures, enzovoort: