Historie

Oude Nelf fabriek, 1916

Nederland heeft sinds de Gouden Eeuw een naam hoog te houden als zeevaartnatie. Denk aan de Verenigde Oost-Indische Compagnie: de eerste multinational ter wereld. Maar ook aan de handels- en vissersvloten die in de 18de en 19de eeuw de wereldzeeën doorkruisten. En niet te vergeten Rotterdam: sinds decennia één van de grootste wereldhavens en hèt logistieke knooppunt van West-Europa.

 

Nelf anticipeerde snel na haar start (1916) op de Nederlandse scheepvaarttraditie door speciale coatings en beschermingsmiddelen voor de nautische sector te produceren. Een activiteit die door de jaren heen gestaag groeide. Door overnames van bijvoorbeeld Kiewit de Jonge (1976) en Feenstra Verf- en Lakfabrieken (1980), maar ook door de verhuizing naar het Friese Marrum (2001). Hier werd P.K. Koopmans Lakfabrieken BV overgenomen met een nieuwe en moderne fabriek.

 

De groei van zowel de omzet als de internationale klantenkring, leidde in 2008 tot de oprichting van Nelf Marine Paints. In deze speciale businessunit is alle nautische kennis, kunde en capaciteit van Nelf gebundeld. Met als missie: het nog beter bedienen van deze specialistische markt én het realiseren van de internationale ambities.

Snel zoeken:

Vind snel productinformatie, technische informatiebladen, brochures, enzovoort: